maanantai 21. joulukuuta 2009

Krisse's CookBook Luumupullaruudut


Eli tässä ois kevyempi versio joulutortuista jotka ainakin

kuuluvat minun jouluherkkuihin. Taikinan voi tarvittaessa

kaksin kertaistaa, sillä se on aika pieni. Mutta ei ainakaan

minua haitannut, ompahan vähemmän kiusauksia. Eiväthän

laihduttajat tälläistä varmaan ihan välipalaksi syö, mutta kun

jouluna keräännytään pöydän ääreen ja sitten on pakko aina

syödä jotain ihan vaan sen tunteen takia, että kun katsot

kun muut syövät ja he katsovat sinua kummasti

'eikötuosyömitään'-ilmeellä. Tämä herkku olisi hyvä

sellaisiin hetkiin.
Tästä takinasta tulee noin 15 annosta
aikaa tähän menee alle tunti
yhdessä palassa noin 115kcal
(norm. joulutortussa yli 200kcal)
Tässä herkussa on (annoksessa)
4g proteiinia
23g hiilihydraatteja
2,5g rasvaa
Ja sitten itse reseptiin:
2½ dl rasvatonta maitoa
1/4 tl suolaa
1/2 dl sokeria
½ rkl jauhettua kardemummaa
1 kananmunan valkuainen
1 pss (à 11 g) kuivahiivaa
2,5 dl grahamjauhoja
3,5-4,5 dl hiivaleipäjauhoja
20 g pehmeää margariinia (rasvaa 40 %)
Täyte:
180 g kuivattuja luumuja
1 dl vettä
1 rkl sokeria
Voiteluun:
1 kananmunan valkuainen
Pinnalle:
1 rkl mantelirouhetta

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon suola, sokeri, munan valkuainen ja kardemumma. Sekoita grahamjauhojen joukkoon kuivahiiva. Sekoita taikinan joukkoon. Vaivaa taikinan joukkoon hiivaleipäjauhot muutamassa erässä sekä pehmeä margariini. Alusta taikina pehmeäksi ja kimmoisaksi. Peitä leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä vedottomassa paikassa noin 20-25 minuuttia. Valmista tällä välin luumutäyte.
2. Mittaa kattilaan luumut, vesi ja sokeri. Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes luumut ovat pehmenneet. Lisää tarvittaessa vettä, jotta seos ei kuivu kattilan pohjalle. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Anna jäähtyä.
3. Kaada pullataikina kevyesti jauhotetulle alustalle. Ota taikinasta 2/3 ja kaaviloi levyksi. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä päälle luumusose. Jaa loppu taikina 12 osaan. Pyörittele paloista taikinapohjan mittaisia nauhoja. Levitä kuusi nauhaa luumusoseen päälle vaakaan ja kuusi pystyyn, jotta saat pinnalle ristikot.
4. Paista pullaa 200-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Leikkaa ruudukkojen mukaan annospaloiksi
Valmista! Nam Nam.. :]
Kannattaa olla tarkkana paisto ajan kanssa,
minulla kypsyi ainikin hieman nopeammin.
Jos tästä ohjeesta haluaa 'aikuisten' version niin lisää vaan
täytteeseen ennen sosutusta ½-1rkl viskiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa että lähetät minulle kommentin <3